Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ενημέρωση και πρόστιμα στις προθέσεις του νέου Αντιδήμαρχου Καθαριότητας

Τις υποχρεώσεις των ίδιων των πολιτών σε σχέση με τα σκουπίδια μέσα στην πόλη, σκοπεύει να αναδείξει στην προσεχή του θητεία, ο νέος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας στο Δήμο Ξάνθης Παναγιώτης Ταρενίδης.
Τα μεγάλα προβλήματα έλλειψης προσωπικού που παρουσιάζει η υπηρεσία σε συνδυασμό με τις συνήθειες των ξανθιωτών, αναγκάζουν τον Αντιδήμαρχο, όπως αναφέρει, να αλλάξει πολιτική στο θέμα των απορριμμάτων.
Η παύση των συμβάσιούχων που μέχρι σήμερα κάλυπταν τις ανάγκες που προέκυπταν σε προσωπικό καθώς και η συνταξιοδότηση 5 οδηγών το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τον Π. Ταρενίδη, έχουν δημιουργήσει μια δύσκολη κατάσταση. Εκ των πραγμάτων, θεωρεί ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου δεν θα μπορεί να ανταπεξέρχεται με τον τρόπο που το έκανε στο παρελθόν.
Οι επαγγελματίες στο στόχαστρο
Για το λόγο αυτό σκοπεύει να ενημερώσει την κοινή γνώμη, το προσεχές διάστημα, για τις προθέσεις του και να επισημάνει το πρόβλημα με τον τρόπο που αποθέτουν τα σκουπίδια τους οι πολίτες και, κυρίως, οι επαγγελματίες του κέντρου που θα βρεθούν στο στόχαστρο.
Ιδιαίτερα ο τρόπος που αφήνουν τις χαρτόκουτες σε καθημερινή βάση, ασυμπίεστες έξω από τους κάδους, δημιουργώντας μια εικόνα προβληματική στο κέντρο  και δυσχεραίνοντας την αποκομιδή τους. Για το λόγο αυτό στις σκέψεις του νέου Αντιδήμαρχου είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του XanthiPress.gr, να κάνει χρήση της δυνατότητας που έχει η υπηρεσία να επιβάλλει πρόστιμα, κάτι που δεν εφαρμόστηκε ποτέ μέχρι σήμερα.
Εκστρατεία Ενημέρωσης για πολίτες ;
Παράλληλα στις προθέσεις  του Π. Ταρενίδη είναι και μια μορφή ενημερωτικής εκστρατείας προς τους πολίτες προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν στο ζήτημα των σκουπιδιών. Ένα από τα παραδείγματα που φέρνει είναι η χρήση της υφασμάτινης τσάντας πολλαπλών χρήσεων για τα ψώνια των ξανθιωτών, που θα οδηγήσει σταδιακά στην πλήρη απόσυρση της πλαστικής σακούλας από τα καταστήματα και ειδικά τα σούπερ μάρκετ.
Πρόκειται για βήματα που έπρεπε να έχουν γίνει ήδη στο παρελθόν, αλλά φαίνεται ότι η οικονομική κρίση που πλήττει τις δυνατότητες των Δήμων, έχει επίδραση και επιστρατεύει αναγκαστικά την συμμόρφωση των πολιτών στις υποχρεώσεις τους. Αρκεί και από την πλευρά του Δήμου να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την διατήρηση μιας πολιτισμένης εικόνας στην Ξάνθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου